Staat bij aankoop - Transporter-techniek

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Staat bij aankoop

Mijn Transporters > Blauwe VW Transporter DoKa

De bus was bij aankoop niet moeders mooste. Beschadigingen en doffe lak maakte de bus echter tot een koopje. Slechts € 450!  

De 1.7 dieselmotor (geen turbo) was niet geheel fit, maar ook lang niet op. Met 57 pk trek je echter geen keiën uit de straat. Ook beladen een flinke aanhanger trekken schiet niet echt op!

Later is de motor dan ook vervangen door een sterker exemplaar. Al met al voldeed de bus ook met de originele motor.

Vooral de linker zijkant zag er erg "geprofileerd" uit. E.e.a. stond de funktionaliteit echter niet in de weg. De bus was aangekocht om o.a. hout aan te slepen voor de kachel.

Zoals op de foto te zien was de wagen ook niet bang voor een stevige portie ijzer. Ook niet als het ijzer op een bedje van steenkool rust. e.a. is toen (tijdens een vakantie) aangevoerd uit Polen.

Hoewel de motor slechts 57 pk had kon de wagen goed overweg met een aanhanger, ook als hij beladen was. Alleen op snelheid komen duurt dan wat langer!

Voor de bestuurder van de wat zwak gemoteriseerde T3 is dit geen probleem. Medeweggebruikers kunnen dit (vooral als er moeilijk ingehaald kan worden) wat minder waarderen.

Al met al is de 1.7 de meest probleemloze motor in de T3.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu